Padelklubbar

Är du intresserad av att spela padel? Då kan den här texten om padelklubbar vara bra att ta del av! Här kommer vi nämligen gå igenom all nödvändig information om padelklubbar – vad det är, var det finns, hur man gör för att gå med i en, osv. Oavsett om du vill gå med i en padelklubb i Stockholm, Linköping, Malmö eller Göteborg finns det många valmöjligheter att tillgå.

Vad är en padelklubb?

En padelklubb är något som kan vara lägligt att gå med i, det vill säga bli medlem i, om du känner att padel är en sport du vill hålla på med. Det är nämligen rätt många som kräver att du måste vara med i en viss padelklubb för att du ska få tillgång till att spela på anläggningarna och banorna.

Se det lite som en golfklubb – du måste vara medlem i en viss golfklubb för att få spela golf på banorna runt om i landet. Detta gäller ungefär på samma sätt då du vill spela padel, bara med skillnaden att det kan finnas vissa undantag. Somliga anläggningar kräver inte alls att du är medlem någonstans, medan andra är mer specifika och kräver att du är medlem hos dem.

Varför gå med i en padelklubb?

Det finns med andra ord ett rätt självklart svar på frågan om varför du bör gå med i en padelklubb – vill du ha möjligheten att spela padel är det i de allra flesta fall ett krav för att du ska få tillgång till anläggningens banor! Utöver det kan du också få rabatt vid bokning av padelbanor och andra förmåner. Det gör att det i många fall kan bli billigare att bli medlem i en padelklubb om du spelar padel frekvent.

Sen som vi tidigare nämnt kan det finnas vissa undatag där du inte alls behöver vara medlem i en padelklubb. Men när det kommer till de lite större och mer ”seriösa” banorna som ligger placerade i fina anläggningar är det ofta ett krav. Att bli medlem i en padelklubb är dock inte alls särskilt svårt, och det kan vanligen göras när du är på plats där du vill spela.

Intresset för sporten växer

I och med att intresset för padel rent ut sagt har exploderat bara under de senaste åren har det även tillkommit en hel del såväl padelklubbar som anläggningar. Enligt statistik från Svenska Padelförbundet fanns det exempelvis omkring 20 padelanläggningar i Sverige år 2014, det till skillnad från förra året (2020) där data visade på omkring 500st.

Exakt samma tillväxt har skett i antalet padelföreningar och klubbar i Sverige – år 2014 fanns det runt 25st, och förra året (2020) har den siffran växt till ungefär 90st. Samtidigt har antalet unika såväl som licensierade spelare ökat markant. Med andra ord finns det ingen tvekan om att padel är en mycket populär sport.

Var hittar jag en padelklubb?

Om även du vill testa på padel, lära dig om sporten eller utforska nya padelbanor finns det alltså mängder av valmöjligheter att se över. Oavsett om du vill spela padel i Stockholm, Malmö, Göteborg, Linköping eller någon annan stad finns det ett flertal både klubbar och banor att söka sig till.

Idag är utbudet så pass generöst att du i princip i vilken stad som helst kan hitta en padelklubb och minst en padelbana som du kan spela på. Däremot är det alltid bra att kolla vad som gäller hos just den padelbanan och/ eller klubben – då ökar du dina chanser om att kunna spela padel så snart som möjligt!

Padelklubbar
Rulla till toppen